Noc mezi kříži

Noc mezi kříži

Anotace: ---

Tiché loubí růže vroubí,
smuteční růže v hávu kata
temně rubínovými perlami
bohatě sypány,
jak dort k narozeninám...

Temné území, mrtvých blata
lezavým chladem, ticha vlnami
myšlenky uspány.
Mezi kříži stojí sám.

Nasládlá vůně těžkopádně
pluje inkoustovou modří kaňky,
které říkáme nebe.
Noční obloha zebe,
kol běží studenooké laňky
i tóny hravé zní tak fádně...

Tiché loubí růže vroubí
a na mě padá dřímota...
Autor Boscai, 05.05.2007
Přečteno 360x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

děkuju :))
taky mám první sloku ráda... teda celou básničku.. :P :D

06.05.2007 20:55:00 | Boscai

Zaujímavá báseň... zvlášť prvá sloha sa mi veľmi páčila.

05.05.2007 19:05:00 | Evel

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí