Soucit

Soucit

Anotace: tak k tehle basni me inspirovala jakasi davna vzpominka ktera se mi v hlave vynorila pri prirodopise..:))

"Slitujte se prosím"
ozívá se chodbou
v metru
slepý stařec
se svým psem
sedí na zemi
na kostkované dece
U nohou má
modrý hrnec
a v něm
pár drobných

Jezdím kolem
každou středu
vždy když
projdu kolem cítím se
jak sobec
šťastný si kráčím
chodbou. Jedu z golfu
a vždy tam vídám
toho starce.

Snad jsem měl
dnes špatný den
golf se nezdařil
v práci problémy
prošel jsem
chodbou k metru
"Tohle je realita"
pomyslel jsem si
při pohledu
na starce
uposlech jsem jeho
prosebný hlas
poprvé za 15 let
jsem do modrého hrnce
něco vhodil
snad jsem tam hodil
i špatnou náladu
leč hned jsem
měl lepší pocit

Asi to budu dělat častěji.

Ač stejně jsem sobec
v duchu říkám si
dělám to ne pro něj
ale pro sebe...
Autor Fried Green Tomatoes, 09.05.2007
Přečteno 243x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná a má myšlenku a poučení.

25.07.2007 15:57:00 | Malé nic

Krásná a má myšlenku a poučení.

25.07.2007 15:56:00 | Malé nic

Vážně výborná , skvěle se to čte :-)

24.07.2007 21:32:00 | Fay

ta je prostě skvělá :-D

13.05.2007 21:24:00 | Fuori dal mondo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí