Nelaškuj prosím

Nelaškuj prosím

Anotace: °°°°°°

Sbírka: Písně odjinud . . .

Nelaškuj
Bláhové snění
Jak prsten
falešný
Chvílemi blýskne
skleněný střep
broušený mnohostěn
zmatených nálad
prasklý džbán
ztracený.......

Nelaškuj
Vím, je máj
Fábory
tu a tam stužkami
zdobený podvečer
noc
i skorá jitra
s mlžným závojem
nad poli.....

Tam
jako mihotavý plamének
štěstí a radosti
Skřivan vznáší se
a jeho zpěv
krajinou unáší vánek
Vůněmi života
zaplaší smutek
i všechny bolístky světa
Tak alespoň chvíli postojím
a všechno to zázračno
uschovám v záňadří

Ještě jsi smutná
že pod okny
Ti nikdo nepostavil máj...?

Nelaškuj
bezcenné tretky
laciné náhražky
malůvky
bláznivé sny
melancholie
nálady
bezcenný brak
umolousaných nocí
navlhlých polštářů
pach nezdravého potu
slzy mimoděk kanoucí
z duše
i z přivřených víček
........noci.....
Zatímco pod okny
právě rozkvétá šeřík
a zářící hvězdy
se nabízí....

Svátost reminiscencí
............života........

Nelaškuj
Nelaškuj prosím...
Autor Těšínský, 11.05.2007
Přečteno 552x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Padáš moc rychle,
bum
bum
bum
opravdu s tím nelaškuj.

14.05.2007 08:53:00 | stryc

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí