Za devatero horama...

Za devatero horama...

Anotace: .

Za devatero horama, devatero řekama, leží země hezká.
Za uschlejma stromama, špinavejma stokama, republika Česká.

Mudrý král tam vládne, rozpory tam nemaj žádné, mají se tam pěkně.
Náš panovník říká vadné, názory své trapně, je mi z toho špatně.

Král je schopný vládce, má své věrné rádce, plnou pokladnici.
U nás máme zrádce, penězchtivé dravce, hlavou nemyslící.

Armádu má obrovskou, mohutnou a chrabrou, nepřítele zničí.
My jsme měli ruskou, teďka americkou, zase je to v pi…

Poddaným se dobře daří: malí, velcí, mladí, staří, žijou spokojeni
Ať je leden nebo září, ať je mráz, ať slunce paří, u nás to tak prostě není.

Robota, je třikrát v týdnu, a lidé se nebojí, neslušného jednání .
U nás dřeme bídu, zato v týdnu sedm dní, vracíme se strhaní.

V království je poslušnost, samozřejmá povinnost, neloupí se nevraždí.
Naše česká společnost, vůbec není nevinnost, to však nejlíp každý ví.

Půjdu krále hledat, hroznou zprávu předat, vím, že je to bláznovství.
Jeho vojska sebrat, na pochod se vydat, dobít české království.
Autor Rick, 11.05.2007
Přečteno 255x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí