Obut a oblečen

Obut a oblečen

Anotace: ještě jedna od Krchovskýho je tak parádní,že Vám ji sem musím poslat

OBUT A OBLEČEN POČÍTÁM MINUTY
- čeká mě příšerná křížová cesta
svíjím se u dveří do klubka svinutý
třesu se, potím se, v noci jsem nespal

Z kabátu odlétly zbylé dva knoflíky
sotva jsem oblečen, hned se zas svlíkám
čelo mám do krve rozbité od kliky
- proboha nemohu! Nechci jít nikam!

Někoho uvidět, být viděn kýmkoliv
obojí děsí mě hrůzností stejnou
kéž bych měl vypito aspoň tak pět šest piv
kéž bych měl někoho, kdo by šel se mnou!

Kdybych moh alespoň požádat kohosi
někoho, kdo by se v ulicích nebál
podat mu peníze, tašku a poprosit:
prosím vás, kupte mi naproti chleba!

(Valčík s mým stínem)
Autor Chránič Zubů, 13.04.2005
Přečteno 1498x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Chápete ale, že tady nehodnotíte pana Crániče, ale Krchovského? Je celkem snadné si zajít do knihovny a opsat báseň, která se mi líbí.
Oceňuji ale, že ji nevydává za svůj nápad.

07.05.2006 11:54:00 | CorrimsonTom

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí