Jdu ranní ulicí...

Jdu ranní ulicí...

Anotace: Výrazy anonymních kolemjdoucích na cestě do práce.

Jdu ranní ulicí a přihlížím.
Jen tiše, abych nerušila, pozoruji, pozoruji život...

Kolem mě prochází paní středních let.
Usmívá se, září. Jí patří svět.
A za ní spěchá elegantní pán.
Mračí se, víčka ztěžklá. Je sám.

A tak mě napadá – proč někteří jsou šťastní a jiní ne?

Paní však v metru za chvilenku
ukradnou z kabelky peněženku.
Pán potká přítele z dětských let,
tvář mu to setkání rozjasní hned.

Je zbytečné se ptát, proč někteří jsou šťastní a jiní ne.
Autor Eve, 13.04.2005
Přečteno 440x
Tipy 2
Poslední tipující: Egretta
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí