Hrdý Muž

Hrdý Muž

Anotace: Jane Palachu - NIKDY NEZAPOMENEME!

Tiše se brouzdáš po setmění,
a v mysli máš, že svět se změní.
- Toužíš -
Po zemi z pohádky
Máš strach
– z hanebné morálky.

Kam národ kráčí? Sebe se ptáš
odpověď znáš -
/do záhuby/

Zrazen se cítíš a víš,
že demokracie končí

- Toužíš -
po zemi svobodné

- Víš -
že to tak nebude
/nikdy/

Kde se poděli blaničtí?
Táta Ti přeci o nich povídal, častokrát

/že zemi spasí/

- Nikdy -
nebude vše jak bylo dřív

Tvůj čin
– naplnil si -
Běžíš, po cestě bez cíle
zdá se Ti to, jako míle

Nemyslíš, nevidíš – jen doufáš

/že národ povstane/

Všichni křičí – TEN SI TROUFÁ!

Padá k zemi, oči zavírá
v mysli má, jak národ skomírá

„země má...“ tiše šeptá

a pak...umírá.
Autor Mrs.Grázl, 21.05.2012
Přečteno 512x
Tipy 3
Poslední tipující: VE, kryndy
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí