Nová česká hymna

Nová česká hymna

Anotace: Nespokojenost, nespokojenost a ještě jednou nespokojenost

Sbírka: Homo politicus

Kde domov můj, lidi bučí na náměstích,
politici šumí ve sněmovně,
někteří končí ve vězeních,
někteří stále kráčejí rovně.

Kde domov můj, kdysi zemský ráj, teď útulek kmotrů,
země česká přestává být nadějí,
když do vedení státu se dostává banda lotrů,
na náš účet se politici v luxusu hřejí.

Kam odešli Masarykové, kam odešli Husové?
Dnes sedí ve vládě VyVolení,
kdysi lid byl zotročen, mlátili je drábové,
dnes nám mlátí naše peněženky, legálně zvolení.

Češi, podle Tyla slavné plémě, ale po rudé úplavici,
jejich morálka pokažená až do morku kostí.
Nevíme, koho volit, zda levici nebo pravici,
Čech Čechem jen když vyhrajou zlato hokejisti.

V sadě skví se jara květ,
na Hradě došly prupisky.
Od revoluce se změnilo datum, nikoliv však svět,
vydávají seznamy Stb, chtělo by to i nové soupisky.

A to jest ta krásná země, kde kdo nekrade není Čech,
politik český - zloděj můj,
vláda česká - pohřeb české hrdosti, to je pech,
navíc nejsme pro ně nic víc než jen smradlavý hnůj.
Autor Rezka Štrochová, 27.06.2012
Přečteno 731x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí