Pravda a láska

Pravda a láska

Anotace: ...

Rychtář s celou radou:

krade, kradeš, kradou,

doba byla nadějná

a zas kvete zlodějna.

 

Kdo zlodějnu netrestal,

tam zloděj krást nepřestal,

krade stále víc a víc,

jak nám roste z nohavic.

 

Kdo nakradl v sociku,

krade dál, už ze zvyku.

Nevrácené majetky,

nekončící následky.

 

I svá dítka učí brát

doktor nebo byrokrat,

vrátný nebo učitel,

věřitel či ručitel.

 

Nepřijde-li po zlu trest,

je dost pozdě na protest,

kdo měl radu vzdělanou,

že bez trestu přestanou?

 

Že v nich láska zvítězí,

že zlodějnu omezí,

pravdu budou vyznávat,

lží a zloby nechávat?

 

Pokud někdo okrádá,

tak logiku postrádá,

že sám praxi opustí

a už se víc nespustí.

 

Vždyť i dítko klesnuvší,

pokud nikdo neruší,

nezmění zlo za lásku

bez řádného výprasku.

Autor vkl, 05.11.2012
Přečteno 516x
Tipy 1
Poslední tipující: poeta
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí