Klíč ke krajským volbám

Klíč ke krajským volbám

Anotace: Volby dopadly tak, jak dopadly a jak dopadnou ty parlamentní, to si netroufám odhadovat. Je to dobře nebo špatně? Kdo ví...Nicméně ona věta na konci sloky stala se už pověstnou...

V naší malé republice

po volbách stav nejistý:

ohromeně koalice

zírá na komunisty.

Běda, parlamentní strany!

Výsledky jsou jasně dány

- volič tvrdě oplácí:

"Lepší fronta na banány

než-li fronta na práci!"

 

Od převratu už nás dělí

 dvacet let uplynulých,

říkáš: "Což snad zapomněli

na hrůzy dob minulých?!

Ještě, že jsou zažehnány,

teď jsme sami svými pány!"

- volič ti to vyvrací:

"Lepší fronta na banány

než-li fronta na práci!"

 

Uzřel volič jaké plány

spřádali ti chytráci

aby byly zamazány

čachry s privatizací:

"Proč teď zločinci jsou pány

a já nejsem zaměstnaný?!

Mají z nás být žebráci?!

Lepší fronta na banány

než-li fronta na práci!"

 

Ideály pošlapány,

srdce vlasti krvácí:

dřív jedna, teď čtyři strany

hrabou, lžou a uplácí!

To je slibů! Pak jen rány...

Vzdorně volič oklamaný

křičí, volá, burácí:

"Lepší fronta na banány

než-li fronta na práci!"


volby

Autor LVCIVS VINICIVS TORQVATVS, 03.01.2013
Přečteno 531x
Tipy 7
Poslední tipující: Engrow, V.N.Losinský, Joe Vai
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Poslední sloka je fajn. ;-)

03.01.2013 14:20:49 | muchomůrka bílá

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí