Menší zlo

Menší zlo

Anotace: Lehce protestní dílko plné metafor a skrytých významů.

Nemyslím si, že mám sílu něco změnit
a svět k lepšímu obrátit,
nestačí jen zatahat za zpřetrhanou nit
a od pravdy se odvrátit.

Pohledem kloužu z tváře k tváři
a zírám do jejich prázdných studní,
nechci být již obklopena lháři,
kterým připadá náš život všední.

Nepotřebuji mít v hlavě tisíce otázek a odpovědí,
nechci ani roztržité hejno sov,
potřebuji hlavně čisté hledí,
ne v kapsách slyšet cinkat kov.

A jestli někdo v koutě chystá revoluci,
může vzít prapor, odvahu a žal
a vyjít na ulici,
já usměju se na každého, kdo v cestě by vám stál.
Autor Jinxx, 19.11.2014
Přečteno 395x
Tipy 5
Poslední tipující: innominata, Laven De Brig, bogen
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hezké..mnohovýznamné..jen tak dál..15 let?úžasné... ST

20.11.2014 00:39:25 | bogen

Děkuju moc. :)

20.11.2014 15:58:10 | Jinxx

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí