TOVÁRNA NA STRACH

TOVÁRNA NA STRACH

Anotace: Co se asi skrývá v pozadí mediálního obrazu současné zahraničněpolitické scény překypující všelijakými hrozbami? Možná se budeme pěkně divit, když zjistíme, že jak nás, tak i teroristy, kterých se máme tolik bát, mají na výplatní pásce jedni a titíž lidé.

Sbírka: SUCHÁ HADRA NA DNĚ MOŘSKÉM

 

 

Dnes všude ve zprávách zbraně řinčí
Jak začne rubrika zahraniční
Národ se musí bát, rating káže,
Té naší exkluzív reportáže

 

S kudlami předvádí se kukláči
Pečlivě na smartfouny natáčí
Jak uprostřed pouště při výuce
Pižlají hlavy anebo ruce

 

„University of Islamic State
Teaches its students to decapitate
It is so scary, it is so creepy“
Věřte že i já mám plné slipy.

 

Když je moc ostrá, více než chceš
S palicí i palec si ufíkneš
Když je moc tupá - i to je zlé
Tak se ti zasekne do obratle

 

Musí být ostrá jen tak akorát,
Přesně jak určuje si chalífát
Pak květák uřežeš bez problému
Byť bys měl z kamery trochu trému.

 

Samozvaný vůdce prorokoval
Že by ho i Prorok následoval
Že kdyby mu nevstoupil do milicí
Byl by, jak uvedl, nevěřící

 

By jeden nevěřil kolik práce
Dá jedna taková instalace
Kolik je potřeba kaskadérů
Aby to sehráli na kameru

 

Kolik je potřeba komparzistů
K záběrům výkonů teroristů
Kolik je potřeba sabotérů
Aby nás dostali do maléru

 

Co stálo peněz tvůrce bludů
Naaranžovat tuhle zrůdu
A zahrát na struny nízkých pudů
Lépe než klasici z Hollywoodu

 

Co dalo úsilí, potu tváře
Co padlo papíru na scénáře
Co nocí bezesných pro režii
Než nazkoušela tu tragédii

 

Když dá NÁM úrodu setba strachu
Jedno kolik do ní vložíš prachů
Hlavně že diváka přivábíme
Když přece MY kulisy vyrábíme

 

Jsme to MY, kdo chystá rekvizity
MY moderujeme - divák jsi TY
Budeš-li NÁS mít za sedmilháře
Strhneme ti to MY z honoráře!

Autor Alija Harisović, 30.05.2015
Přečteno 887x
Tipy 3
Poslední tipující: Ejgo
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí