ZA VLAST

ZA VLAST

Anotace: Tragikomické je sledovat ohlasy mezinárodní utečenecké krize na domácí scéně.

Sbírka: SUCHÁ HADRA NA DNĚ MOŘSKÉM


Dnes je doba překotná

Tak tělo tuž, vlasti služ

Ať jsi žena těhotná

Či invalidní muž

 

Nalijme z konvičky čistého vína

Oprátka patří všem, čích je to vina

Že do zimy nastane apokalypsa

Dříve než stačíte nové volby vypsat

 

Důchodce vyzbrojíme

Naverbujem kojence

K hranicím je převelíme

střílet běžence

Nejsi s námi, jsi proti nám

Tuhle válku Čech válčí sám

Nemá spojence

 

Konec malicherným rvačkám

Braňme český kmen

Hluchoněmí k vysílačkám

Slepci do střílen

 

Za vlast bojuje eskadra

Bez pravdy a lásky

Za obnažená ňadra

A dívčí vlásky

Za šunku, za salám, za klobásky

Za píva, zelené a tuzemáky

Jde hrdě se zbraní na (mu)slimáky

 

Až k hranicím přicválají první teroristé

Podrazí jim nohy naši chromí brigadisté

A k tomu jim zatleskají bezrucí ženisté

Evropa už bude v háji a my – optimisté

Autor Alija Harisović, 31.10.2015
Přečteno 690x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí