Fraktura svobody

Fraktura svobody

Anotace: ...

Sbírka: Země ran

Naposled vzpomínám spánku

pod tísícem očí tvých;

naposled vzpomínám vánku,

jímž jsi mne hladila po lících;

 

Naposled vzpomínám krve,

již jsi v slzách svých ronila;

naposled stejně jak prve

své syny a dcery zabila;

 

Naposled vzpomínám křiku,

jenž zadupal záři dní;

naposled vidím rákosí u rybníku;

jej sžehl plamen pochodní;

 

Naposled vzpomínám bubeníka,

jeho olověných paliček;

poslední hodina úterka tiká,

dvacátý srpen, potmě, bez svíček;

 

Naposled vzpomínám rána,

kdy jsme spolu leželi bez šatů

a na plachý úsměv pána

za dveřmi v koženém kabátu...

Autor Oxík, 04.08.2016
Přečteno 473x
Tipy 1
Poslední tipující: Ravena Lupus
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí