Tiše sněží na...

Tiše sněží na...

Anotace: Pod sněhem vykvetlo křehké kvítí...

Z nebe tiše padá sníh
Dítka by jezdila na saních
Avšak bílou rudá máčí
K ztuhlé zemi ji tiše tlačí

Do bílé, rudé modrá se klín
Stínící bělobu kopretin
Pod chladnou vrstvou ledu
Slibující dost strdí, medu

Z nebe sníh tiše padá
Na robotou ztuhlá záda
Ohnutá dle paragrafů
Věštící katastrofu

Malý květ na stonku lysém
Špiněný hnusem, syfilisem
Bílý kvítek žíhaný krví
Mající jeden lístek modravý

Malý květ tam z ledu roste
Ač okvětí má snadné, prosté
Silnou vůni vyluzuje
Okolní roje přitahuje

Tiše sněží na to kvítí
Slunce na něj přes mraky svítí
Tiše sněží na vlajku drobnou
Potrhanou, malou, skromnou

Drobná vlajka jak ten květen
Zdobí širý, šedý svět
I pod sněhovou peřinou
Vlajka je nám květinou
Autor Ravena Lupus, 08.08.2016
Přečteno 600x
Tipy 3
Poslední tipující: Petr27, Oxík
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dobrá práce :) myslím že by se za tohle nestyděl jakýkoliv slavný básník :)

29.09.2016 19:46:34 | Petr27

Díky, díky

30.09.2016 12:02:08 | Ravena Lupus

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí