Země promluvila

Země promluvila

Anotace: ...

Země promluvila:
"Zachraňte mne, moje dcery
Moji synové"
Plna slz a potoků vlastní krve

My vyjeli
Se zápalem křižáků
A s mocí Pánů Kalicha
Vstříc kulometům a šrapnelům z děl
Oděni jen v lehké hadry

On nás vedl
Kníže korunovaný Sluncem
Proti mouru z dračího chřípí
Jenž se valil po bitevním poli
A zastiňoval voj bojovníků
Z vedrem bičovaných zemi
Bojovníků s písečnou kůží

Oni přišli s olovem a ohněm
My s ledově lesklou ocelí
Jíž rvali jsme je na kusy
V té bojové vřavě
Oni jeli na železných velbloudech
My na očích šlechetných
Nebo šli jsme bosi po zemi
Sil jsme měli požehnaně
Skály jsme mohli lámat
Pod taktovkou Jednookého

"Vy, mé děti
Jste nadějí mou
Jste nadějí svých synů a dcer"
Řekla země obklopená horami
A spokojeně usnula
Opět zdravá jako dřív
Autor Ravena Lupus, 04.11.2016
Přečteno 421x
Tipy 3
Poslední tipující: Oxík, jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí