Americká volba

Americká volba

Anotace: Báseň o volbě amerického prezidenta

Sbírka: Svět se mění

Jeho kandidaturu nikdo vážně nebral
tak zmrzl úsměv když v primárkách zabral
Hillary se stává nepřítelem
oba stojí nové výzvě čelem

Předvolební kampaň je poměrně tvrdá
Hillary do Donalda nemilosrdně bodá
štvou ho poznámky na Twitteru
lži má vepsány na lesklém čelu

Neuctivě se chová k ženám
a vůbec ve všem lže nám
je to hulvát a nestoudník
z očí kouká, že je proutník

A Doník Trump úder vrací
demokrat z toho zvrací
je blbá až to bolí
hlupák ten, kdo ji zvolí

Svoje tajné mejly skryla
podvodníky, lháře a zloděje tím kryla
až mě zvolí půjdeš sedět
to bys měla Hillarko vědět

Až budu zvolen postavím zeď
takže ty mexikáne doma seď
žádný muslim nesmí do země
zlikviduji veškeré islámské sémě

Hillary si uškodila
neví se zda nemocná či se zlila
že neupadla byla klika
řeší celá Amerika

Jeho výhra byl pořádný šok
Kdo ho volil? Jaký to byl cvok?
Nikdo neumí pochopit
v čem teď budou léta žít

Řvou, že volební systém je starý
a co, že dosud do not hrál
ale kdyby vyhrála Hillary
nevadil by klidně dál

Je to klaun, hlupák, prase
ani celebrity nepomohli
volba byla správná zase
neboť lidé rozhodli

A tak se celý svět diví
nikdo vůbec nechápe
Amerika šokovaně civí
kdo ji nyní potáhne

Poprvé se tedy stane
že se miliardáři stěhujou
do státního bílého bytu
uvolněného černošskou rodinou
Autor osztravak30, 02.12.2016
Přečteno 540x
Tipy 1
Poslední tipující: dodola
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Až na ten rytmus...

02.12.2016 11:37:41 | dodola

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí