Zelené barety

Zelené barety

V posledním výdechu samoty,
šelest vlastní krve slyšel.
V zástupech kráčící zelené barety,
příslib smrti kolem něj zasvištěl.



Poslechneš nebo budeš zabit,
slyšeli všichni mnohokrát.
Těžko se můžeš bránit,
se svým osudem se potkat.

 

Tak kráčely barety v zástupech,
bez víry v budoucnost.
Neotočíš se, nejsi zběh,
oddanost je tvá cnost.

 

Naučil ses nepřemýšlet,
to za tebe dělaj jiní.
Je přece těžké odporovat,
těm bezpáteřním sviním.

Autor Klára Němcová, 19.02.2017
Přečteno 537x
Tipy 1
Poslední tipující: Jin&Jang
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí