Národe můj

Národe můj

Anotace: Kdy se důstojnost proměnila na frašku?




Tatíčku, proč hraje naše hymna, vždyť ústa slova nepějí?
Tatíčku, proč hulvát je opěvován a humanista zatracován?
Tatíčku, proč stál jsi hrdě, když nyní se tu špínou opájíme?
Tatíčku, proč Tvé sochy máme, když Tvůj ideál je zesměšňován?
Tatíčku, proč naši předci bojovali hrdě a my gaunery volíme?
Tatíčku, proč scházejí se nás tisíce - pro peníze?
Tatíčku Osvoboditeli, ptám se naposledy.
Proč nám, tak úrodná zem, když krmě je nekvalitním dovozem?
Autor Morgenstern II., 13.06.2017
Přečteno 569x
Tipy 4
Poslední tipující: Frr, Donne
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...když lidé začli být prodejní..?...;-)

14.06.2017 13:03:10 | bogen

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí