Nešťastná země

Nešťastná země

Anotace: Karlu Krylovi

Morové sloupy
bodláků
tiše v polích ční
tak jako zlý
tak jako člověk hloupý
co mluví
pro sebe
a k sobě
a pro řídké slovo
nic se nedoví ...

A nocí
marně bubnují
smutné rosy
proměněné v kroupy
a do prsou
země žalují ...

A dnem létají
podrážděné vosy,
co do zlatých bání hrušek
jen bodají a bodají...

Umíráček vyzvání
když umrlčí zlaté plody
v slzách zemi líbají ...
Autor Howkins, 28.06.2017
Přečteno 588x
Tipy 7
Poslední tipující: Ruda Štola, Fany, Iva Husárková, Akyš, zdenka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:-)

30.06.2017 16:56:35 | Ruda Štola

ÚSMĚV.Z.

28.06.2017 16:42:02 | zdenka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí