Kastaněty

Kastaněty

Anotace: Nenechme si zemi rozkrást a zamořit nekulturním býlím ...

Dál táhnou mračna lhaní
a básník s kapsou prázdnou
teprve k půlnoci
přiměje verše k vypřahání,
když celý den
do tmy
táhly slova brázdou ...

Nocí bloudí pravda bosá
ať z těch slov
vyklíčí věty
a pak pláče
co mžením prosí kosa
ať z těch vět
vyzpívá písní,
že klíčům odzvonilo
a že krev
proměňuje srdce
v kastaněty ...
Autor Howkins, 21.07.2017
Přečteno 499x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí