BěloRusko

BěloRusko

Ulicemi krev teče
Na trůnu stále král
Osoba na kolenou v kleče
Muž v černém za obušek vzal

Další kapka krve dopadla na zem
Od muže v agónii
V zemi zasažené kazem
Stavajíc se kolonií

Svět smutně pozoruje z dálky
Krále sedícího na trůnu
A léto s příchutí války
Nasazujíc si korunu


Však


Neúnavně za spravedlností lid kráčí
Čelem přímo k násilí
Král na trůnu se mračí
Muže v černém posílí

Lid nocí obětavě pochoduje
Přes násilí a bolest
Král se sousedem obchoduje
Aby připravil si lest

Tak končí další smutný den
Den tyranie a smutku
O spravedlnosti zbyl jen sen
Sen s nadějí dobrých skutků
Autor Tulák, 14.08.2020
Přečteno 263x
Tipy 2
Poslední tipující: Emily Říhová, jenommarie
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kéž by se to změnilo:-(

15.08.2020 19:19:07 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí