Volba

Volba

?
Už zbyl nám jen smích
Jako doplněk k pláči
Co je vlastně hřích?
A co k pravdě stačí?

Přímo do očí lhát
Bez sebemenší úcty
Brát jen brát
Podmiňovat si tucty


Problém však nachází se jinde


Necháme se opít koblihou
Kvůli páru drobným
Rozhádat se s rodinou
Nazývat jej dobrým

Rudý mrak z východu
Se smíchem vane
Morálka na nulu
Co dále se stane?

Otupělým rozumem
Máváme rukou
Zaslepeni konzumem
Stali se sluhou

Po zemi se plazíme
K východu slunce
Postupně se srazíme
Na velikost pulce




Třicet let bez řetězů
Stále však s pouty
Nyní bez ohledů
Změníš to ty?


Kohout kokrhá


Je čas vstanout
Nemůžeme znovu padnout

Nemůžeme dále spát
Či jen snít
Mocnosti se bát
A zemi nechat hnít

Vzbuď se!
Občane


Nastává nový den
Obloha plná je mraků
Končící sen
A chůze raků

Nemůžeš dále couvat
Udělej krok vpřed
A přestaň zoufat
Překonej ten vřed!
Autor Tulák, 14.10.2020
Přečteno 267x
Tipy 1
Poslední tipující: Ňuf production alias R&R
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Téma je zvoleno dobře, ale některé rýmy mi občas úplně nesedí.
Ale hezké dílo (:
Roser

15.10.2020 07:38:31 | Ňuf production alias R&R

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí