Šnečku, šnečku, vystrč růžky, ale je to kritika komunismu

Šnečku, šnečku, vystrč růžky, ale je to kritika komunismu

Anotace: Když je tvůj mozek přehnaně aktivní, vymyslí o půlnoci tohle :)

Šnečku šnečku,
vystrč růžky,
už dozrál čas na
častušky.
Pojďme zpěvem oslavit,
jak nám ten stát vzkvétá
a jeho budoucnost, tak svítivá,
jak rudá záře nad Kladnem,
by měla
jít všem státům příkladem.

Šnečku, šnečku,
vystrč růžky,
chtěl bys krejcar na tvarůžky?
Ale, ale!
Vidíme tvou ulitku,
jó, tu vezmeme si,
k užitku,
část dáme hadům, část dobytku,
to tvé soukromé vlastnictví.
Ne, šnečku,
to není nespravedlnost,
to není nevolnictví,
to je rovnost.

Šnečku, šnečku
proč nevystrkuješ růžky?
I přes naše výhružky!
Už čtrnáct dní jsi nepracoval,
do státní kasy jsi nic nedal,
ve své panelové ulitce ses schoval.

Šnečku, šnečku,
radši nevystrkuj růžky,
až budeš padat do jámy,
za to, že jsi až moc
vystrkoval růžky.
Autor Vivaldi je nejlepší, 10.05.2023
Přečteno 162x
Tipy 7
Poslední tipující: Nikkolas, Honzáles, Morgenstern II., Lighter
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Geniální báseň! Krásně napsáno! Moc se mi líbí...

11.05.2023 20:29:15 | Honzáles

Komunismu? Ten jsme po právu kritizovali kdysi...Dnes už je jiný systém, totalita zisku, bezprávní.

11.05.2023 13:06:35 | Lighter

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí