(S)prostě

(S)prostě

Jemnocitným vládcům
vadí (s)prostý lid,
naslouchaj špatným rádcům,
přitom chtěj mít od nás klid.

Klid na svoje hrátky
s jednou malou zemí,
nepůjde vzít zpátky,
až ji celou zplení.

Nadutost jak nemoc
se roztahuje všude,
ať je den či noc.
Jen bída po ní zbude.
Autor martinaV, 29.11.2023
Přečteno 131x
Tipy 19
Poslední tipující: Edina Elwes, Emily Říhová, Marten, Ondra, Psavec, Kubíno, šerý, Ďábel sám, IronDodo, Sonador, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Také tak a přesně tak, milá Martino...
Krásně-trefně napsáno!
Měj se co nejlépe*

29.11.2023 17:08:00 | Ondra

Podepisuji se, souhlasím.

29.11.2023 12:50:59 | Kubíno

Holá pravda Marťo.

29.11.2023 08:35:55 | Marťas9

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí