Strom

Strom

Anotace: miluju stromy

Na pusté planině stojí strom
snad je to opravdu on
kdo to má poznat, když je jediný
on stojí tu sám, bez viny

kde jsou jeho sestry a jeho bratři
proč je tu sám, když ostatní k němu patří
stojí tu sám, tiše, na stráži
ostatní, vykáceli dřevaři

proč stojí tu sám, jediný
když i jeho bratři byli bez viny
když i jeho sestry chtěli žít
dál stromy chtěli být

místo nich zbyly jen pařezy
z jejich krásných kmenů, se stali pořezy
a jediný strom tu tiše stojí
i on se o svůj život bojí ...

bojí se lidí s pilami
brání se všemi silami
že i lidé slyší jak naříká
jeho hlas mocně zní do ticha

a stále dokola se ptá proč ...
Autor rozinky, 16.05.2007
Přečteno 339x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc děkuju za tvoje slova

18.05.2007 22:14:00 | rozinky

Také miluji stromy, jednu báseň o stromech sem někdy vložím. Mám ji uloženou a je podobná té Tvé. Moc krásně vyznání stromům.

18.05.2007 14:29:00 | frany73

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí