Mraky

Mraky

Anotace: ...rád se dívám na oblohu...

Po obloze očima bloudím,
tak trošku po přírodě loudím,
dotknout se těch mráčků nachových.

Má fantazie, mým motorem,
schodištěm mi klávesy z klavíru,
stoupám po nich výš a výš,
jsem stále blíž a blíž,
téměř mohu se dotknout těch gejzírů,
vodní mlhy, která po nebi pluje samotou.

Co je to vlastně mrak?

Mlhovina, pevné, kapalné
či plynné skupenství?
Kašlu na to - fyzice já nerozumím.

A víte, že máme spoustu druhů mraků?

Tančím s nimi jeden tanec za druhým,
mazlím, hladím,
něžně jeden po druhém objímám.

Někdy se krajinou plazí,
jsou chudáčci celý nazí,
jindy peláší jak zajíci po poli,
až se jim od pat zakouří.

Sedím si na jednom z těch chomáčků,
pohlížím na Vás z té obrovské výšky...
...mravenci ve velkém mraveništi,
moc hezky hemžíte, kládičky nosíte,
domečky stavíte.

Zpět k mrkáčkům, mám křídla,
prolétám si mezi nimi,
tu delfín, tu kačer, méďa
nebo dravý pták....

Nevšimli jste si nikdy té krásy?
A co vám brání vzhlédnout vzhůru,
nehleďte jen na zemskou kůru,
hezky hlavenku zakloňte
a obdivujte krásu nebeskou....
...
.. obloha je nádherná ..
.
Autor vapiti, 03.07.2007
Přečteno 431x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Fyzika je prostě k ničemu :) mraky jsou krásné a k čemu vědět jejich atomový složení ne? :)

11.07.2007 22:12:00 | evy

Hm,dneska je zrovna pěkně zataženo!:-)

06.07.2007 18:52:00 | Chancer

Pěkně jsi se zadíval na obláčky. A z nich na náš svět.

03.07.2007 12:49:00 | Bíša

takze jednim slovrem jak ty mraky tak tva basen- nadhera:)

03.07.2007 11:17:00 | Kirsten

vapiti..mraky jsou jako nase duse... nekdy jsou zatazene a cerne... jindy zase azurove modre bez mracku... preji Ti abys mel jem tu azurove modrou dusi...Priroda je opravdu moc krasna presne jak ji zde nadherne popisujes.

03.07.2007 09:57:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí