Putování noční oblohou

Putování noční oblohou

Anotace: Pozorovala jsem hvězdy...

Když slunce odejde spát,
když ztemní se nebe,
vyjde první hvězda,
zjeví se Večernice.

Zas Vozka zaspal,
Velký vůz mu ujíždí
za Pastýřem, co vedle Panny
pase svoje beránky.

Fouká vítr, vzlétl Drak,
letí si to za Labutí,
co po mléčné dráze pospíchá,
levé křídlo poraněné.

Za Labutí Orel plachtí,
Střelec po něm šípy střílí.
Štír na Váhy ostnem míří,
ty však dále rozsévají
nebeskou spravedlnost.
Autor Lillian Bann, 08.08.2007
Přečteno 391x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:o)

21.08.2007 16:33:00 | Bíša

Zajímavé. Z tebe ještě bude astroložka a když ne, tak
aspoň kosmoložka.

10.08.2007 11:44:00 | jehlaspichlas

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí