Matka Země

Matka Země

Anotace: ... Smutný osud matky nás všech ...

Stoletý popel ti ve vlasech utkvěl

Vítr pryč odvál, aniž by jej chtěl

A i když už déšť smáčel Zem celou

A nebe pokreslil barevnou duhou

Tvůj úsměv zmizel, čas ti jej vzal

Snad byla to krádež, když nic nedal

Vrásky na čele jak koryta v pustině

Řeky, jež dávno nenosí žádné povodně

Ty potůčky slz již nemohly dál téct

Dávno není vůle, zbyla jen touha utéct

Sejmout korunu a zahodit žezlo v dál

Vzdát se trůnu, zanechat prázdný sál

Vzít si svůj život, ukončit žal i bolest

Co trýzní tvou duši skrze všech věků

Věků, jež za sebou máš...
Autor Nikytu, 20.08.2007
Přečteno 320x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezká, ale i smutná. KOukám, že Tě pochválil i náš škůdníček, hi, hi.

21.08.2007 10:33:00 | vandule

Tahle je moc krásná.

21.08.2007 00:12:00 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí