Modlitba keře z rybničního břehu

Modlitba keře z rybničního břehu

Anotace: (psáno 31.8.2007)

Nesmrtelně mlád a již dnes tak stár,
až sama hloubka duše listím hyne.
Uplynulé hříchy mlčky svát
a mladé opadat,
vždyť nazítří zas vymyslíte jiné.

Tiše jako vzdechy opuštěných hraček
vrším svoje rady do klubíčka kruhů z hladiny
a ptám se vašich dlaní: „Kam ten spěch...?“
-
...ach, jak marné mluvit s vámi o lidech!

A když mne opět neslyšíte,
už nepláču.

Zapomněli jste a nemám vám to za zlé,
pán Bůh vám to splač, vždyť nebolí.
Vy alespoň máte cestu ještě svou
a metry krátkodlouhé, jak je právě třeba.

To pro jistotu.
Co kdyby jednou vaše listí
začalo totiž tížit trochu víc
-
doopravdy...?
Autor WOAM, 31.08.2007
Přečteno 482x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ach ano,... doopravdy ?
Krásná báseň, a přesto lidská.

Jen tíže zůstává a my jdeme.
Sotva jednu přečtěme, již nepláčeme,
je to však doopravdy ... ?

Lidé jsou přeci marní, než aby mohli býti včerejškem mluveni,
lidé jsou zítřkem a vaše poetická jistota, je pilířem,
jazyk se ochvívá a plyne, čirý to sen,
piště dál, jděte za krystalem,

pramen Moravy.

10.06.2014 23:58:32 | Happyyz

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí