PRVNÍ LETNÍ DEN

PRVNÍ LETNÍ DEN

Anotace: tohle dílko vzniklo z donucení při hodině čj..ae bylo za jedna...:-)

Byl první letní den.
To ráno zdálo se mu jako sen.
Seděl u vody obklopen mlžným oparem brzkého rána.
Noc odešla, přišlo ráno, které přišlo mu jako do dne nového brána.

Sám seděl u vody a vnímal tu krásu,
Nevnímal chlad, nevnímal vlhkou rosu.
Jen prostě seděl a snil.
Kolem něj houpaly se v mírném větru jen stromy.
Seděl tu sám, vzdálen všemu. Žádní lidé, auta, domy.

Užíval si tu přírody krásu.
Přišlo léto.
Viděl v něm spásu.
Přišlo léto.
Ta nejkrásnější roku část.
Nenechá si nikým tuhle krásu ukrást.

Sedí sám u vody a sní.
Přišlo léto.
Čas nejkrásnějších dní.
Seděl u vody a snil si ten nejkrásnější sen,
téměř nevnímal, že ráno přešlo v den.
Až na hladině slunce lesk,
zasáhlo oči jeho blesk.
Autor sh@rusk@, 17.12.2007
Přečteno 612x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

obsahově se mi docela líbí, ale mám výhrady ke stavbě básně, rozhodně doporučuji trochu více si pohrát s první slokou, u mě by to za jedna nebylo, ale nemusí tě to trápit, nejsem profík ani odborník...
přeji hodně zdařilých pokusů :o))

05.03.2008 17:15:00 | Jasmína zatoulaná z hvězd

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí