Romantika

Romantika

Anotace: Milujte se jak 2 holubice bílé

Orel

Do oblak vzlétl orel divý,
Rychlostí střemhlav jako šíp,
Jak Amor hříšný byl on chtivý,
Neskrýval chrabrý ostrovtip.

Ze studnice hvězdné viděl celý celý svět,
Pohledem sivým dotýkal se hor,
Odvážně krásný byl jeho romantický let,
Vysoko vzlétl nad obzor.

Po palmovém háji

Po palmovém háji,
Sitáří orchestr ozývá se,
Já ocitám se v ráji,
Každičký mráček rozplývá se.

Zelený křehký benjamínek,
Prorůstal pláží písečnou,
Líbezný byl jeho krásný kmínek,
Miloval slunce vášní horečnou.

2 malé perly na obzoru

2 malé perly na obzoru,
potichu plují noční oblohou,
mají se všechny na pozoru,
v zářivé kráse jedna za druhou.

Třpytí se jako božské talismany,
V tajemném moři hloubek nádherných,
Otvíraj světu mocné brány,
Zplozené z končin nebeských.

Nádherná

Nádhernás bylas jako růžina,
Která se ze snu probouzí,
Líbá ji její rodná nížina,
Miláčku, doufám že tě okouzlí.

Pusu mi dej a unášet se nechej,
Větérkem krásným vášnivým,
Jen k mojím retům rychle spěchej,
Dotekem svůdným hřejivým.

V jezerní kotlině

V jezerní kotlině pode skalou,
Neslo se hejno labutí,
Almanach lásky vábil vášní dravou,
Dotkl se jejich perutí.

Hladina čirá z vlnek rozechvělá,
Sváděla jemný vánek svěží,
V oktávách hvězdných byla rozeznělá,
Ji mocné síly světla navždy střeží.

Ach...
Autor Básník lásky, 06.01.2008
Přečteno 379x
Tipy 1
Poslední tipující: čertíček
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí