Skládání tónů

Skládání tónů

Anotace: Nadechnutí v první jinovatce

Kdopak dnes
smůlu má
v rozpadlém úsměvu
podivného kolotoče
akordů méně libozvučných?

Skřípou a vržou
převody sypané pískem
ať říčním
či z přesýpacích hodin
a nechávají
divákům netečným
jezdit mráz po zádech
nahoru i dolů
jak přeje si
paní Zima
když šlape bosou nohou
v obratlích.

Náhle se akordy
rozložily v melodii
a zpívaly a hrály.

Dívky tančily
piruety bez bruslí
na tenkém ledě
rozradostněné
chladivým paprskem
měsíce října
do kterého
i jeleni zatroubili.
Autor Jan Urban, 17.09.2004
Přečteno 1028x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí