4

4

Anotace: 4.Sonet

Na rudých květech večerních mraků
odlétá vlaštovka pomalu do dálky
nádherný pohled neujde zraku
vzduch voní létem, krvácí červánky
průzračné perly kouzelné noci
jak živá voda padají na zem
já ležím spoután v královny moci
cestuji po nebi svým velkým vozem
stříbrný měsíc na trůně sedí
brouká si, hlídaje ovečky
já z mého vozu na stáda hledím
na skvostných šíjích houpou se zvonečky
sic chtěl bych bdít zajat jsem spánkem
sen ke mně přichází s hedvábným vánkem.
Autor Frosty28, 13.04.2008
Přečteno 298x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí