Nedělní ráno

Nedělní ráno

Anotace: takle bych se chtěla probudit

Tma noci pozvolna se rozplývá,
zmámený básník procitl na stráni,
kde rozpustil se modravý stín,
v oparu mlhy přichází svítání.

Paprsek ranního slunce
hladí ho nesměle po tváři,
otvírá jeho ospalé oči,
aby je v minutě prozářil.

Pozvolna odchází pivní spánek
odnáší ho jemný letní vánek.

Spokojeně leží v trávě,
napůl ještě v extázi,
pokuřuje dýmku míru,
slunce zvolna vychází.

Kratičký mihotavý záblesk
do jeho myšlenek potichu se vplížil,
jen tak se usmál a zjistil,
že v noci něco prožil.

On si na to nevzpomíná,
ale v skrytu mysli ví.
Autor mňousek, 14.04.2008
Přečteno 245x
Tipy 1
Poslední tipující: Juan Francesco de Faro
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nejvíc se mi líbí první strofa, zejména "... se rozpustil modravý stín". Možná by nebylo špatné ještě si zkusit pohrát s druhou polovinou básně. Ale to je jen můj názor.

15.04.2008 14:45:00 | Juan Francesco de Faro

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí