8

8

Anotace: 8. sonet, či něco podobného;-)

Za svitu luny uprostřed lesa
nádherná víla v hladině vzhlíží se
z červánků na nebi srdce ji plesá
noc už se batolí, zvolna se blíží sen
a sama královna rozsévá rubíny
na lačná stébla voňavé louky
občas se skutálí a padnou do hlíny
i slunce usíná za rytmu polky
stříbrným závojem smrček se pyšní
a housle cvrčků vesele zpívají
vodopád se šumem o zem se tříští
na první hvězdy světlušky mávají
a s tvými vlasy hraje si vánek
píská a dovádí, zahání spánek.
Autor Frosty28, 09.05.2008
Přečteno 249x
Tipy 2
Poslední tipující: danaska
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásný sonet, ostatně jako všechny přechozí.

09.05.2008 09:35:00 | danaska

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí