Medvídkuv kraj.

Medvídkuv kraj.

Anotace: Vzpomínka na jednu překrásnou zem.

Ranní opar se nese nad horami a v dálce voní les,
Někde v dály zpívá ptáček kdes.
Ptáček co nemohl už spát,
Písničku ranní nám chce tímto dát.

Voní louky, voní lesy,slunce vítá svou září,
Lechtivé paprsky nás hladí po naší tváři.
Horal se svou sukovicí a věrným psem,
Sedí a fouká do fujary a vítá se s novým dnem.

Zvuk zvonců krav se odevšad line,
S harmonii přírody tu život lidí plyne.
Ovčácký pes starostlivě hlídá stáda,
K posedu nás zve otesaná kláda.

Potůček zurčí a stéká kravám do koryt,
Alpy a kravičky to nepsaný kolorit.
Marně jsem tu hledal modrou krávu Milku,
Měl jsem na to opravdu jen malou chvilku.

Ani bobři tu nejezdí medvědům na zádech,
S konvičkou a chutným mlíkem,měl jsem asi pech.
Ani salaš kde chutná čokoláda se vaří,
Tam kde lidé vlídní jsou a proto se jim daří.

Horská louka a mech svádí k ulehnutí,
Vracet se sem mě to vždy znova a znova nutí.
Čistý vzduch a libá vůně hnoje,
Láká sem turisty z celého světa voje.

Helvetský kříž u každého domu jest,
Je vidět z mích pohlednic a z mích dalekých cest.
Maternhorn se z mlžného oparu zvedá,
Dopustit na tu svou zem tu nikdo nedá.

Každou noc když ulehám a jdu spát,
Si nechám o té zemi něco hezkého zdát.
Sny o loukách a horských tůní,
Sny o květech a jejich vůní.

Za obzorem horských velikánů slunce jde spát
O kantonu Berner oberland si nechte zdát.
I Vám přeji poznat tuto zemi tento kraj,
Čokoládu,hezké ženy a mlíko tu maj.
Autor Medvídek@.., 10.07.2008
Přečteno 281x
Tipy 2
Poslední tipující: isisleo
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..která zem není překrásná..

10.07.2008 23:03:00 | isisleo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí