...to nekonečné PROČ??...

...to nekonečné PROČ??...

Anotace: ..rozverná (dnešní)

Proč nenarodila jsem se Větrné mamince??
Mohla jsem vanout ve své vzdušné peřince
A fičet třeba z plných plic od rána do večera
Proč nejsem táty Uragánu povětrná dcera??
Mohla jsem dout v pubertě silou větru střemhlavou
A z vzdušných vírů stlát si polštář pod hlavou..

Proč není moje máma strašně temná Buřina??
Mohla jsem vyrůstat, kde krupobití začíná
A svoje kroky zkoušet při třeskutém hřmění
Proč prostě silný šlehající Blesk můj otec není??
Mohla bych po nebi se klikatět u něho v náručí
A sem tam praštit bez cíle, kam on mi poručí…

Proč nevychovává mě třeba zimní Vánice??
Mohla jsem horám tvořit sněžné čepice
A batolit se v duchnách tkaných z vločkoví
Proč není Mráz můj tatík..kdo mi odpoví??
Mohla bych s hračkami si z ledu pohrávat
A nebo z rozmaru na okna květy večmárat…

Proč..když jsem sama jak to vrtkavoučké počasí
Se ke mně někdo z nich prostě jen nehlásí…??? :o))
Autor šuměnka, 25.08.2005
Přečteno 431x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Jenže "vítr" by nás jen ztěží těšil na literu...

25.08.2005 16:06:00 | hauskaa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí