Poezie přírody

Poezie přírody

Anotace: Příroda je jako báseň, jako symfonie...

Část poezie se skrývá v každém z nás.
Někdy jenom zabloudí,
jindy přijde znovu a pak zas,
tak jako v zimě mráz.

Krajina je poezií,
souborem barev, tónů, veršů,
které přecházejí v dílo,
takové, které tady vždycky bylo.

Ty nekonečné verše větru,
zázračné obrazy stromů,
překrásný lesk lučních květů,
křišťál tekoucích řek,
rozlévajících se celému to světu.

To všechno je obrazem,
poezií, snad i za veršem,
který nikdo říkat nemusí,
existuje i beze slov,
blyští se víc než nejdražší ten kov.
Nemusím ho v ruce spínat,
stačí se jen nadechnout
a tiše krásu kolem vnímat.
Autor greenus, 27.10.2008
Přečteno 438x
Tipy 6
Poslední tipující: Mbonita, Květka Š., Šerák, mauvais-ange
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

příroda je opravdu chrám,kam se chodím modlit často...

27.10.2008 16:11:00 | Mbonita

Taky se mi to moc líbí,krásná přírody poezie...

27.10.2008 13:52:00 | Květka Š.

Krásné... nemám, co bych dodal:)

27.10.2008 12:03:00 | Šerák

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí