Dušičková

Dušičková

Anotace: ........

Kapičky deště někde v trávě,
co svítí jako korálky,
a malý chlapec,
co na písku si hraje
a kouká někam do dálky.

A listí,co ze stromu
se snáší,
to všechno patří k podzimu,
dny-zase jsou o něco kratší
a noci delší
o dobrou hodinu.

Však venku je smutno
a šedý povlak,
zahalí rázem celou zem,
slunce si chystá
svůj zimní kožich
a ztrácí vládu nad světem.

Vzpomínky na svoje blízké,
i na ty mrtvé,
zas na hrob nosíme jim kytičky,
a protože jsou stále uvnitř nás,
jsou to prostě dušičky.

Je zvláštní tohle období,
je smutné a přesto mám ho ráda,
však někdy je mi do pláče,
a deprese funí na má záda.

Ale nic netrvá věčně,
a zima už je za vrátky,
snad přinese nám spoustu sněhu,
budou zas Vánoce
a hlavně pohádky.
Autor sondulacek, 30.10.2008
Přečteno 394x
Tipy 13
Poslední tipující: hezule, Triffid Kolbe, Holis, Lota, Bíša, enigman, Jiparo, Květka Š., labuť, Mbonita
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...příjemné a milé čtení...:-)

30.10.2008 16:17:00 | Lota

... slzy šťastných konců jsou opět za dveřmi :)

30.10.2008 11:29:00 | Jiparo

Moc pěkná básnička.Jak ten čas letí,skončí prázdniny,pak jsou dušičky a zima a snad bílé Vánoce a tak pořád dokola...

30.10.2008 11:27:00 | Květka Š.

mile snivá:-)

30.10.2008 10:45:00 | Mbonita

Ten závěr hezky pohladil :o))

30.10.2008 10:45:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí