Zima

Zima

Anotace: :)

Až nás zima obtěžká
navštívením svým,
co bude?
Dáme našim snům křídla
abychom pak za dlouhých tichých nocí
na nich mohli létat
do neznámých krajin?

Až nás zima zavede
do mlčenlivých luk a strání,
přivítáš ji s otevřenou náručí
a skloníš se před její krásou
a mocí?
Nebo budeš z těch, co si jen stěžují
a křesla svých obydlí
neopouštějí?

Zatím je tu podzim za okny
i v zahradě,
a bolest se střídá s radostí,
nejistota z úzkostí
a naděje s marným očekáváním.

Co nabídneš zimě
až usedne s námi
ke stolu svátečnímu?
Dáš jí jiskru ve svých očích
a modlitbu srdce
tichou jako padající sníh?
Autor Koli, 04.11.2008
Přečteno 711x
Tipy 2
Poslední tipující: BARBYE
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí