Modlitba za kometu

Modlitba za kometu

Anotace: Báseň ze sbírky Poezie LSD

Jako meč proťala jsi oblohu temnou,
jen chvíli trval tvůj let,
přesto nebudeš nikdy jen mou,
viděl tě celý svět.

Dal bych ti levou plíci,
i poklad jež jak matka dítě chrání,
tiskne se k němu jako tužka k malířově skicy,
když volá múzy na prokvetlé stráni.

Zazářila jsi a pak zmizela v dáli,
tak náhle a nečekaně,
nepatříš poddaným, byť ani králi,
teď loučíš se na století,
to už živ nebudu až znova přiletíš,
proto dávám ti sbohem na věčné časy,
už ani střípek z věčné tvojí krásy.
Autor Little.mikee, 26.11.2008
Přečteno 535x
Tipy 4
Poslední tipující: střelkyně1
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí