Bútľavý strom

Bútľavý strom

Anotace: ...autorka sa snaží jemne poukázať na ľudskú sebeckosť...

Bútľavý strom, to je silná káva
Svojimi vetvami do pomalého rytmu si máva
Pomalého, priam deprimujúceho
Keď počúva zážitky hovoriaceho...

Nemôže pomôcť, nemá ako poradiť
Smutne počúva, musí nechať hovoriť...
Čo keď nemá náladu na smutný príbeh?
Nemôže sa vziať, nahodiť rýchly beh...

Bútľavou vŕbou byť, je ťažké bremeno
Každý hovoriaci jej dá iné meno
Podľa vlastného uváženia, výberu
A potom ju tam nechajú smutnú z príbehu

Každý sa potrebuje raz za čas vyrozprávať
No musíme sa vedieť aj slušne správať
Keď už raz vyhľadáte bútľavú vŕbu
Sľúbte mi, že ju nenecháte opustenú
A vrátite sa ešte aspoň raz
Necháte jej dôkaz,
že váš smutný príbeh sa premenil na šťastný
čím jej dáte silu vypočuť si ďalší príbeh nešťastný...
Autor Hviezdicka, 19.02.2009
Přečteno 411x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí