Prší...

Prší...

Anotace: kapičky vody stékajíc mi po papíru....

Voda teče, kape
na kůži mou se drápe.
Jak rád mám já den deštivý,
když voda padá z nebes,
když obláčky páry halí zelenkavý les.
Jak kapky něžně hrají na okap okna mého,
jak tiší muka světa bolavého.
Nejkrásnější hudba halí mé myšlenky,
stíní, překrývá podloubí, výklenky.
Kapka vyvolená spadla mi do dlaně,
malý chlapec brečí, drží v ruce sáně.
Avšak paní zima čeká,
dešti skládá úctu, klečí, smeká.
Celý svět zachvátil prostor čas,
a znovu volá, volá zas a zas,
ten nekonečně krásně půvabný nečas.
Autor Martin Flídr, 26.02.2009
Přečteno 382x
Tipy 5
Poslední tipující: carodejka, lucajda89, Kapka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Take mam velmi rada des a ve tvem podani se mi moc libi.

28.02.2009 00:07:00 | carodejka

Ta básnička je půvabná...

26.02.2009 16:58:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí