Podzimní píseň

Podzimní píseň

Anotace: ...

Šel básník starým temným lesem,
když si s listím vítr pohrával.
Šel básník starým temným lesem
a déšť se k větru přidával.

Šel básník starým temným lesem,
šel jím pořád dál a dál.
Šel básník starým temným lesem
a les svou podzimní píseň hrál.

A les hrál svou podzimní píseň,
kde místo letní radosti je smutek a tíseň,
kde jen nářek a pláč zaznívá,
kde místo pro smích nezbývá.

Šel básník starým temným lesem
a té písni naslouchal.
Šel básník starým temným lesem
a žal mu srdce rozerval.

Již nejde básník starým temným lesem,
jen vítr v korunách tiše ševelí
Již nejde básník starým temným lesem,
tváří k zemi ležíc navždy spí.
Autor Jean-Valjean, 14.10.2005
Přečteno 478x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Smutný, ale nechává to nostalgii v duši a to je asi účelem, takže pěkný :)

20.02.2012 10:53:43 | Zolka

Nejsem právě příznivec opakovaných slovních vazeb, ale tady to působí docela dobře...

16.10.2005 11:43:00 | Krtica

Nádherný...

15.10.2005 09:43:00 | Erybeth

Moc krásný...dávám Ti hlas,jsi šikulka.

14.10.2005 19:47:00 | Jonesy@seznam.cz

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí