Paralelní svět

Paralelní svět

Anotace: ... a obklopuje jich nás víc než dost.

Krajinou bloudila s podivným chlapcem,
cítil s ní touhu, přítomnost přírody.
Oba šli lesem na zádech zatíženi rancem,
neznaje stres jen pocit volnosti svobody...

Všem dýchá se lépe na čerstvém vzduchu,
než s pocitem, že máš kohosi za zády.
Okřeješ, užiješ spoustu radostí, vzruchů
po proudu řeky zbaví tě komáři nálady...

Ve stínu platanů, líp, kanadských javorů
posloucháš šustění stromů, vysoké trávy.
S batohy na zádech lezete pomalu na horu,
časem vám dochází vzduch, ubývá potravy.

V hlubokých lesích, v mokřadech, bažinách,
s hmyzem na sobě nenajdeš suchou zem.
Tvá druhá polovička doma leží v peřinách,
občas by chtělo, aby teď přišla sem.

Bloudíš v myšlenkách po neznámých dálavách,
v podvědomí tkví verše Stanislava Neumanna.
Tvá mysl putuje od luk a lesů k zahradám,
do mysli ženy, co tvrdě spí od večera do rána.
Autor jehlaspichlas, 26.04.2009
Přečteno 334x
Tipy 15
Poslední tipující: Roger, Holis, Inies, Lady L, Kapka, Petbab, enigman, Bíša, Mbonita, labuť, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tvá slova mi berou dech, nemohu dýchat (nebo je to jen ta alergie na pampelišky?) ale je to krásné, budu si to muset přečíst ještě několikrát, abych zcela pochopila, co svými verši chceš říct..

30.04.2009 09:15:00 | Inies

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí