Zima

Zima

Anotace: je to z dávna ale těším se na uklidňující sníh...

Oranžové listí se všude válí,
v zahradách u domků ho lidé pálí.
Nad oblohu vylétl si barevný dráček,
od dětí, které se obejdou bez hraček.
Studený vítr fouká od severu,
jen málo lidí vnímá tu nádheru.
Ježci a medvědi chystají spaní,
sbírají zásoby na přezimování.
Odlétají husy divé, přilétají vrány,
teplo už je pomíjivé, otvírají se zimy brány.
Červená jablka česači sklízí,
postupně ze všech jabloní mizí.
Lesy už dávno nejsou mi cizí,
čichám tu vůni stromové mízy.
Barevnou přírodou toulám se pořád,
pak se jdu k teplému ohýnku ohřát.
Podzime nádherný, podzime milý
už ale odejdi, v této dne chvíli.
Já čekám na vločky sněhu,
jimiž zima dá mi něhu…
Autor Margaritta Nunwier, 09.11.2005
Přečteno 604x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Moc pěkný, jen možná to slovo "čichám" bych nahradila nějakým důstojnějším, nějak mi tam nezapadá do kontextu... Ale jak říkám, jinak krásná báseň :)

20.02.2012 11:03:58 | Zolka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí