Lístek

Lístek

Anotace: o jednom lístku, který za bouřky spadl do vody

LÍSTEK

Mraky se táhnou oblohou,
stále jich přibývá víc,
šedivá vítězí nad modrou,
slunce jas nezmůže nic.

Setmění padlo na celičký kraj,
vítr se proletět touží,
kdo může mu z cesty jít, neváhej,
v korunách stromů teď krouží.
Také déšť z nebe se valí,
kapky jen o zem buší,
na stromech listí ševelí,
řeka už dravě hučí.

Náporem vody a větrnou silou
lísteček jeden ze stromu spad',
řeka ho nese rychlostí nemalou,
kampak ho asi chce hnát?
Lístek se na vodě zmítá,
uhání bezvládně dál a dál.
Časem však slunko zas svítá,
pomalu déšť i vítr ustal.

Řeka se zklidnila, tiše jen plyne,
lísteček kolíbá, v dálku se vine,
ticho je všude a klid,
tím lístkem chtěla bych být -
nechat se do dáli nést,
všechno zlé za sebou smést...
Autor micromys, 09.09.2009
Přečteno 326x
Tipy 5
Poslední tipující: al-pacino, labuť
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Příjemné pohodové čtení...

09.09.2009 12:37:00 | labuť

Píšeš moc hezky ST:

09.09.2009 12:35:00 | Acham

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí