Voda

Voda

Anotace: o vodě, její proměnlivé tváři a o tom, jak uklidňuje

VODA

Voda se do dáli vine,
spoustu překážek mine,
je klidná i dravá,
sílu však vždy dává,
voda žene kamení,
posílá pozdravení.

V žádném ročním období
klid u vody nechybí,
v létě voda chladí
a mou duši hladí,
na podzim listí sbírá,
smutek z mé duše stírá,
v zimě pod ledem život hlídá,
žalu do duše vstoupit nedá,
na jaře voda divočí,
všechny starosti rozmočí,
hladina na slunci stříbrně se leskne,
co za sebou nechá, po tom nezasteskne.

Stejně tak já si nestýskám,
když u vody odpočívám,
ta mou duši do vln vplétá,
radost tak pomalu vzkvétá,
chci s vodou splynout
a v dáli plynout.
Autor micromys, 09.09.2009
Přečteno 384x
Tipy 7
Poslední tipující: Psavec, al-pacino, Mbonita, labuť
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak Tě tu vítám mezi námi a ať se Ti tu líbí! :o)

09.09.2009 12:38:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí