Stíny slunovratů

Stíny slunovratů

Anotace: absurdní, jak může mít slunovrat stín, a přece zatoužíš vrátit se do krásných letních dnů

hééj Vesno milená s dolíčky na lících
já jsem tvůj poetor, bůh v naší ulici
měsíc jenž vzpomínkou tvá okna rozsvítil
komety meteor třpytících podlitin

hééj Vesno světlo mé, můj vítr života
zpět k tobě přiletí má duše pilota
tam dolů do lásky, do krátké ulice
moje dlaň do tepla zimní rukavice

héééj Vesno dívenko, líbám tě na stíny
rozeznám ještě dnes v ulicích žiliny
tvou vůni na korze, na stupních postávám

černý stesk za tebou kdekomu rozdávám
lásku ti nevrátím, schovám ji pro ztrátu
žádný bůh nedluží stíny slunovratům...
Autor poetor, 28.10.2004
Přečteno 691x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí